Mirc nedir

Buradasınız ! : Mirc indir >> Mirc nedir

Mirc nedir diye araştırma yapacak olan arkadaşlara kendi bilgimce bazı bilgiler sunmak isterim.Bu bilgileri sizlere yıllardır mirc konusunda bilgilerim ve tecrübelerim sonucunda aktarmak istiyorum kendimce.Umarım mirc"i sizlere tanıtabilirim.

Mirc bir programdır.Ve bu program sayesinde birden fazla kişiler ile aynı anda sohbet veya chat yapabilirsiniz.Aynen msn gibi fakat mirc"de kişi ekleme yada sadece arkadaş eklediğin kişiler ile aynı anda sohbet edemiyorsunuz.Bir diğer özelliğide mirc"de sadece bir tek pencereden bir kişi ile sohbet etmiyorsunuz.Mirc"de kanal adı verilen pencereden mirc"e giriş yapan kişilerin hepsi ile o pencerede sohbet edebilirsiniz.Yada isterseniz kanal adı verilen pencereden mirc"e giriş yapan kişilerin üzerine tıklıyarak açılan ayrı bir pencereden bu kişi ile özel olarak sohbet edebilirsiniz.Mirc"e giriş için mutlaka bir nick"iniz yani takma adınız olmalıdır.Daha sonrasında bağlan butonuna tıklıyarak girişi sağlarsınız.Mirc kesinlikle kota harcamaz.Mirc kota harcar mı yada mırc kota harcıyor mu diyen arkadaşlarımıza bu da bir bilgi olsun.Tabi mirc indirirken cuzi bir kota harcar fakat mirç"e bağlandıktan sonra mirc kesinlikle kota harcamaz.Aksine adsl dostu bir programdır.

Mirc"in tarihi
Mirc programını Khaled Mardam-Bey geliştirmiştir.mIRC Co. Ltd. şirketine aittir.İlk mirc sürümünü mIRC 6.1 sürümü ile 29 ağustos 2003 yılında çıkarmıştır.Ve bu zamana kadar ( 2010 )  15 sürümü ile hizmet vermiştir.Bu mirc sürümleri şöyledir.29 Ağustos 2003 yılında mirc 6.1 sürümü, 10 ekim 2003 yılında mIRC 6.11 sürümü, 13 ekim 2003 yılında mIRC 6.12 sürümü, 3 mart 2004 yılında mIRC 6.14 sürümü, 3 Haziran 2004 yılında mIRC 6.15 sürümü, 7 Temmuz 2004 yılında mIRC 6.16 sürümü, 17 Şubat 2006 yılında mIRC 6.17 sürümü, 28 Temmuz 2006 yılında mIRC 6.2 sürümü, 23 Kasım 2006 yılında mIRC 6.21 sürümü, 16 Ağustos 2007 yılında mIRC 6.3 sürümü, 1 Kasım 2007 yılında mIRC 6.31 sürümü, 21 Mayıs 2008 yılında mIRC 6.32 sürümü, 18 Temmuz 2008 yılında mIRC 6.33 sürümü, 8 Ağustos 2008 yılında mIRC 6.34 sürümü, 17 Ekim 2008 yılında mIRC 6.35 sürümüdür.Son 2 yıldır mirc sürüm çıkarmamıştır.

Mirc hakkında sizlere anlatacaklarım bu kadar arkadaşlar.Şuanlık aklıma gelenler bunlar.Eğer mirc hakkında bir konuda yardım isterseniz bu konuya yorum olarak yazınız.Yada sizin aklınıza daha başka şeyler geliyorsa bize yardımcı olmak adına buraya yorumunuzu bırakınız.

6 yorum:

Mirc nedir ? dedi ki...

Buyrun bende bir araştırma yaptım ve aşşağıda yer alıyor.Kolay gelsin.

mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci programdır. Khaled Mardam-Bey tarafından geliştirilmiştir.

Ek olarak, mIRC profesyonel kullanıcıların içerisine kod eklemek suretiyle hali hazırdaki komutları daha kolay bir sekilde yorumlayıp diğer kullanıcılara sunma imkânı vermekte ve istenen komutları menü haline getirerek (scripting) programı daha kullanilabilir hale getirmektedir.

Ayrıca: Açılımı (M)ardam Khaled Bey (I)nternet (R)elay (C)hat 'tir.

IRC serverlarına bağlanmak için bazı programlara gerek vardır. Bunlardan en popüler olanı mIRC'tir, ve mIRC üzerinden rahat sohbet edebilir ve üzerinde değişiklikler yapılabilir.

mIRC Script'ler mIRC kodlama tekniği ile yazılmış toplu haldeki dosyalardır. Script'lerin yazılma sebepleri çok farklı olabilir. mIRC Script'in temel amacı, Khaled Mardam-Bey'in yapmış olduğu mIRC'i kullanırken, komutlarla uğraşmadan, menüler yardımı ile, kullanmayı sağlamaktır. Bu konuda birçok görüş ileri sürülebilir. Bu gün, birçok sosyal paylaşım sitelerinin mIRC mantığının önüne geçtiği düşünülsede, mIRC hiç bir zaman bitmeyecek bir iletişim aracıdır. Gizemliliğe olan ilgi, bilgilerin daha güvenli saklanabilmesi, özgürlük gibi sebepler mIRC'in artıları olarak düşünülebilir.

mIRC Script coder'leri, mIRC'in görüntüsünü değiştirmek suretiyle programı kişiselleştirebilir veya mIRC'e herhangi bir alanda otomatik işlemler yaptırmak içinde bu programlamadan yararlanabilirler.

mirc ne demektir dedi ki...

IRC internet araciligi ile sohbet anlamindadir. Sohbet etmek için baglandiginiz server'a IRC server denir. Bir kisinin IRC'de olmasi demek, o kisinin bir IRC server'a bagli olmasi, yani o an sohbet ediyor olmasi demektir.

mircnedir dedi ki...

mIRC nedir sorusu bir çok kişinin aklına gelmiştir.Çoğu kişinin bildiği gibi mirc sohbet chat çet dir.Kimine göre hobi kimine göre kız düşürmek kimine göre can sıkıntısını giderme amacıyla kullanılan sohbet portalı mirc dir.Fakat mircin geçmişini merak ettinizmi hiç? merak edenlerinizde olmuştur tabiki, bunun için sizlere uzun bir makale yazmam gerekicek.

mIRC daha önceleri irc olarak ipden bağlanılan sohbet sunucularıydı, irci mirce çeviren kişi Khaled Mardam bey dir.Bunu pek çok kişide bilir aslında çünki, mirc #eğitim kanallarında sürekli sorulan sorudur ilk mirc’i kim yaptı? khaled mardam bey hemen hevesli helperler yanıtlar bu kişiyi mirc scriptlerinde resminide görmüşsünüzdür.Mirc giriş butonuna tıkladıgınızda karşınıza icon şeklinde khaled mardam bey’in resmi çıkar mirc şöyle ortaya cıkmışdır.Khaled birgün ipden irc’e bağlanmaya çalışıyor içinden diyorki, neden sohbete bağlan butonuna tıklayıp sohbete giremiyorum? tabiki bu benim fikrim, kimse bilemezki o an khaled mardam bey ne düşündü ve ne yaptı.Tabiki mirc 2000li yılların en popüler chat programıydı herkes giriyor herkes chat tanımadığı kişileri (I)nternet(R)elay(Chat)den kişiler buluyolardı.mIRC programı tasarlayan khaled mardam bey IRC’ın başına isminin baş harfini koyarak mIRC yaparak chat dünyasının en büyük adımını kendisi atmıştır.mirc.com domainine sahiptir.Kendi mircini yapmak istiyen kişiler mirc.com’a girip mirc.comdan indirdiği mirci mirc.com/register’den kaydedip mirci satın alabilir ve kendi mirc scriptini tasarlayıp kullancıılarıyla paylaşabilirler.

Peki, ya bizim mirc’imiz söylediğim gibi mirc.com/register’den şifrelenip kaydedlien mircimize editleme yaptıkki, sormayın çokda hoş oldu mircimizi indirip hep keyifli chat yapabilecek hemde kendinize ait kanal açabilecek oralarda dolaşabileceksiniz radyo kanalından !istek şarkı yaparakda kendinize şarkı istiyebilir dilediğiniz gibi mirc sitemizde takılabilirsinzi.Mirc nedir sorusu gayet iyi açıklandı sanırım mirc internet aracılığıyla sanal ortamdan arkadaş edinme sohbet yapma programıdır.Bunu sağlayan kişide kahaled mardam beydir.

Şimdi ne yapmalısnız.Yukarıdaki banner’a tıklayarak mirc scriptimizi indirip mirce girebilirsiniz.Yani mirc okadarda kötü düşük kullanıcıları basit yer kesinlikle degildir.Istediğiniz kadar mirc’de takılabilirsiniz.Elbetteki, mirc’in kötü yanları yokmu tabiki var fakat bunları mirc adminlerimiz elinden geldiğince temizlemeye çalışıyor. Mirc adminleri kanalda yapılan reklamları engelleyip spama kaldırmaktalar.Bu sebeble mirc’de hiç bir kötülük yoktur.Herşey kişinin isteğine ve arayışına kalmıştır.Sitemizden güvenlikle mirc indirebilir mirc nedir sorusuna kendiniz cevaplar bulabilirsiniz.

mirc dedi ki...

mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci programdır.
Khaled Mardam-Bey tarafından geliştirilmiştir.

Ek olarak mIRC profesyonel kullanıcıların içerisine kod eklemek suretiyle hali hazırda olan komutları daha kolay bir sekilde yorumlayıp diğer kullanıcılara sunmaya imkân verebilmekte, dilediginiz komutları menü haline getirerek (scripting) programı daha kullanilabilir hale getirmektedir.

Ayrıca: Açılımı (M)ardam Khaled Bey (I)nternet (R)elay (C)hat 'tir.

IRC serverlarına bağlanmak için bazı programlara gerek vardır. Bunlardan en popüler olanı mIRC'tir, ve mIRC üzerinden rahat sohbet edebilir ve üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

mircin anlamı dedi ki...

mIRC’nin Tanımı:
mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilen; IRC (Internet Relay Chat) sunucularına bağlanarak muhabbet etmeyi sağlayan bir istemcidir.

mIRC’nin tarihi:
mIRC, ilk olarak 1995 senesinde Khaled Mardam-Bey tarafından yapılmıştır. Geçen on beş yıl içerisinde de sürekli geliştirilmiştir. Ancak Khaled Mardam-Bey, hiçbir zaman mIRC’yi sesli veya görüntülü sohbet içeriğiyle zenginleştirmeyi düşünmemiştir. ICQ, MSN Messenger, Skype ve diğer sohbet sistemleri gelip geçer ancak mIRC bitmez.

mIRC’nin anlamı:
mIRC’nin açılımı: m(ardam) I(nternet) R(elay) C(hat)’tir. Zaten IRC tabanına hizmet etmekte olan istemci, yapımcısı dolayısıyla Mardam’ın ilk harfini başına alarak adını oluşturmuştur.

mIRC Scripting, mIRC Addon gibi kavramlar nelerdir?:
Blogumuz için hazırlayacağımız mIRC Scripting derslerimizde bu konuyu daha ayrıntılı olarak ele alacağız ancak giriş makalemizde, en basitinden şunu söyleyebiliriz: Profesyonel kullanıcıların, mIRC’nin içerisine kod eklemek suretiyle hâli hazırdaki komutları daha kolay bir biçimde yorumlatarak, diğer kullanıcılara sunma olanağı vermektedir. İstenilen komutları, menü hâline getirerek programı daha kullanilabilir hâle getirmeye “mIRC Scripting” denir.

Genel Bakış:
IRC sunucularına bağlanabilmek için bazı istemci programlara gerek vardır. Bunlardan en popüler olanı mIRC’tir ve mIRC üzerinden, çok rahat chat (çet) yapabilirsiniz.Bir ara Microsoft Chat gibi farklı IRC istemcileri çıkmış olsa da mIRC’nin yerini kesinlikle alamamışlardır.

mircnedir dedi ki...

IRC nedir ?
Internet Relay Chat (Türkçe, internet eşzamanlı sohbet. IRC olarak da bilinir), İnternette en çok kullanılan protokollerden bir tanesidir.
1988 yılında Finlandiya'da Oulu Üniversitesi öğrencisi olan Jarkko Oikarinen tarafından yazılmıştır.
Günümüzde IRC dünyanın hemen her yerindeki insanların kullandığı bir platform haline gelmiştir.

IRC Dünyanın her yerinden insanların katılıp konuştuğu daha doğrusu yazıştığı- sanal bir buluşma ortamıdır.
mIRC'in kullanımıyla küçük bir program IRC network'ünde bulunan bir servera bağlanır.
Bütün serverlar birbirine bağlıdır ve mesajlar bir kullanıcıdan diğerine IRC network'ünde ulaştırılır.
Bu sayede binlerce IRC kanalında, yüzlerce IRC network'ünde ya da sadece bir kişiyle özel olarak tartışmalara ve sohbetlere, siz veya onlar dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, katılabilme imkanı bulacaksınız.
Bütün İnsan ilişkilerini, düşüncelerini ve meraklarını bulacaksınız.

Yorum Gönder