Mirc özellikleri

Buradasınız ! : Mirc indir >> Mirc haberleri >> Mirc özellikleri.

Bir mirc yapımcısı ve kullanıcısı olarak sizlere mircin özelliklerini şöyle sayabilirim.Dilerseniz mirc nedir makalemizi okuduktan sonra bu sayfada yazacaklarımı okuyunuz.Daha yararlı olacağını sanıyorum.Mircin özelliklerini sayarken sizlere mirc"i diğer sohbet programları ile karşılaştıracam.

1- Mircde sadece msnde olduğu gibi sizi ekleyen veya sizin eklediğiniz kişiler ile değil, indirmiş olduğunuz mirci indirip bağlanan tüm kişiler ile sohbet edebilirsiniz.
2- Mircde msndeki gibi sadece bir seçtiğiniz kişi ile özel olarak konuşmak yerine, tüm mirc indirip ve bağlanan kişiler ile mircin belirlediği kanalda aynı anda hep beraber yazışabilir ve dilediğiniz kişinin rumuzuna tıklıyarak özel penceredede konuşabilirsiniz.
3- Mirc diğer programlara nazaren bilgisayarınızda az yer kaplar ve adsl kotanızı az payda etkiler.
4- Mirc sayesinde milyonlarca kişi ile tek bir tıkta tanışabilirsiniz.Msnde ise sadece milyonlarca kişiyi ekleyerek.

2 yorum:

mircin özellikleri dedi ki...

mIRC özellikleri deyince hemen akıllara mIRC’nin gizli ve bilinmeyen yönleri ya da programın genel özellikleri gelecektir; ancak bu makalede daha çok mIRC‘ye yeni başlayan kullanıcıları baz alacağız.

Öncelikle; “mIRC Nedir?” sorusuna; geniş kapsamlı bir yanıt bulmak için temel mIRC sayfalarımızdan olan makaleyi, kırmızıyla belirtilen bağlantıdan okumanızı öneriyorum. Bu makaleyi okuduktan sonra, mIRC’nin başlıca özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi almak adına aşağıdan makalemizi okumayı sürdürünüz.
“mIRC özellikleri“ni iki ana başlık altında toplamak istiyorum: Olumlu yönleri ve olumsuz yönleri.

Olumlu yönleri:

•Diğer sohbet programlarındaki gibi özel bir görüşme değil de genel görüşmeler yapabilirsiniz. Bir mIRC indirip, programa takma adınızı yazdığınızda bağlandığınız mIRC sohbet sunucusunda binlerce kişi barınıyor olabilir ve MSN gibi diğer sohbet programlarına oranla arkadaş bulma olasılığınız çok daha fazladır.
•MSN, Facebook gibi programlar üzerinden yalnızca yakın çevrenizle görüşebilirken; mIRC üzerinden dünyanın her bölgesinden kişiyle yazışabilirsiniz. Örneğin siz bir “Galatasaray” taraftarısınız ve fanatiksiniz. #Galatasaray chat odasına girdiniz ve burada sizin gibi düşünen, değer eşleştirmeleri size yakın olan; oysa daha önce adını bile bilmediğiniz, belki de dünyanın öbür ucunda yaşayan kişilerle tanışabiliyorsunuz. Başka bir örnek verelim; diyelim ki nüfusu çok fazla olmayan #Bolu odasına giriş yaptınız. Bu muhabbet odasında bulunan Bolulu hemşehirlerinizle sohbet kurup gerçek yaşamda bile görüşebilirsiniz.
•Eğer yöneticilik gibi hevesleriniz varsa mIRC sohbet sunucularında güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Türkiye’de sayısı oldukça fazla olan sunucuların, küçük çaplı bir tanesine bağlanıp herhangi bir odada yetki alarak başlangıç yapabilirsiniz. Şu anda büyük yerlerde yöneticilik görevi üstlenen kişiler, bu tür yerlerde vasıf kazanmış ve kendilerindeki liderlik ruhunu keşfetmiştir. Buna kendimi de örnek olarak verebilirim.
•Boş zamanınız çoksa, bu süreci değerlendirmek açısından iyi bir programdır. Sohbet etmenin yanı sıra programın kodlarına merak sarabilir ve sitemizdeki “mIRC Makaleleri” kategorisi altından mIRC’ye profesyonel bir açıdan bakabilirsiniz.
Tarafsız bir makale oluşturmak istediğim için bir de olumsuz yönlerine değinmek istiyorum;

•Bir mIRC bağımlısı olursanız, sosyâl yaşantınıza zarar getirebilir.
•Eğer amatör bir kullanıcıysanız ve yakın çevrenizden kişilerle yazışmak adına mIRC kullanıyorsanız parolalarınızın güvenliği tehlikede olabilir veya NickServ komutları hakkında bilginiz yoksa takma adınızı başkaları kullanabilir. Bu biraz da kill özelliğinin kapalı konumda olmasıyla ilgilidir. Genelde tüm sunucular açık olarak tanımlasa da yine bir maddede yer vermek istedim.
“mIRC Özellikleri” makalemiz, burada sona ermiş bulunmaktadır. Eğer siz de mIRC programına ilgi duyuyor ve bazı tereddütler yaşıyorsanız; bu yazıya yorum ekleyerek bizlere kuşkularınızı anlatabilirsiniz. Sonrasında ayrıntılı olarak yorumlarınıza yanıt alabilir ve aklınızda daha iyi bir mIRC tanımı oluşturabilirsiniz.

Umarım ki bu makalemizden yeterli derecede tatmin olmuş, aklınızdaki sorulara yanıt bulabilmişsinizdir. Belki bazı kullanıcılarımızın beklediği “mIRC Gizli Özellikleri” makalesini de daha sonraki bir zamanda yazmayı düşünüyorum.

en özellikli mırc dedi ki...

Arayan arkadaşlarımız sitemizde mevcut olan tüm mırcleri indirebilirler.Mircindirmek bir sanattır.

Yorum Gönder