Mirc hazır kodları nasıl eklenir

mIRC kodları nasıl eklenir? özellikle mIRC Script’e yeni başlayan Acemiler için ilk bilinmesi gereken Mirc  hazır kodları nasil eklenir konusudur. Bu Konu Hakkında Şimdiye Kadar Yazılmış Binlerce Makale Vardır Fakat Bizim Görsel olarak hazırladıgımız dersle kolayca bu işi öğreneceginizi düşünüyoruz.

Öncelikle bilinmesi gereken şey şudur .! Mirc Hazır Kodları genelde Mirc’in Remote adlı bölüme eklenmektedir. Ayrca aLias’a ve Popups menülerine de çeşitli kodlar eklenmektedir.. Zaten kodların nereye konulacagı Mirc Coderi tarafından belirtilir.!

Mirc Kodları 2 Şekilde Yüklenir.!

1. Yöntem

Eğerki kod .mrc, .ini.txt uzantılı Şeklinde hazIr değilse Açık olarak yayınlanan kod ise; Kodu kopyalayıp remoteye yapıştırmamız gerekecektir.

Örnek: Aşagıdaki kod Bir Kanal ve Özelde renkli yazı yazmak için verilmiş koddur:

on 1:INPUT:*:{ if ($left($1,1) != /) { say $+( , ,$1-) | halt } }

Böyle bir Kod var ve bu kodu eklemek istiyoruz.

Mirc açık iken ALT+R (alt ye basılı tutarak R harfine basıyorsunuz. )

Daha Sonra Tamam Diyorsunuz Mirci açtıktan sonra /remote on yazdıgınız zaman kod aktif olmuş oluyor?

Varsayalımki ALT +R yaptınız ve orda bi suru farklı kod var sol üst koşedeki dosya yazısını tıklıyorsunuz ve oda yeni sekmesini işaretliyorsunuz.




Açık Kodları bu şekilde ekliyoruz.

Not : bazı Scriptler ALT + R yapmanıza izin vermez bunu çözmek için www.mirc.gen.tr/mIRC.exe programını indirip mIRC.exe sini O scrptin ana klasorune atarak çalıştırabilirsiniz boylece Siz bunu remotesi açk baka bir mIRC.exe kullanarak ortadan kaldırmış olursunuz . Kullanmış olduğunuz mIRC’in ana klasörüne girin , orada bulunan mIRC.exe yi silin ve remotesi açık olan sitemizden indirdiginiz mirc.exe yi atınız.

İkinci yol ise : yani .mrc, .ini.txt vs uzantılı bir addon var diyelim ve bunu yüklemek istiyoruz öncelikle addonu bilgisayarınıza yüklüyorsunuz (zipli rarli sıkıştırılmışsa dosyayı ) çıkartıyorsunuz daha sonra mirc"in ana klasorune atıyorsunuz.

Örnek olarak burclar addonunu yükleyeceğiz.

mirc"in ana klasorune dosyayı atıyoruz Resim.


Sizin Yüklediginiz Mirc Dizini farklı olabilir.

daha sonra Mirc"inizi açarak.

/load -rs dosyannad.uzantsı şeklinde komutla dosyayı yuklemiş oluyoruz.

komut :

Çıkan ikaza evet diyorsunuz Addon kurulumumuz tamamlanmış oluyor?

Not : Bu anlatım mirc.gen.tr ekibi tarafından yapılmıştır.Lütfen alıntı yaparken bunu belirtiniz.Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

1 yorum:

mIRC’ye Kodların Yüklenmesi dedi ki...

Saygı değer mIRC ilgilileri,

Bildiğiniz gibi bir süre önce “mIRC Scripting” kategorimizi de faaliyete geçirmiştik ve “mIRC nedir?” yazısıyla bu konuda derslerimizi sunmaya başlamıştık.

Bu günse; bu kategorimizdeki paylaşımlarımıza, “mIRC’ye kod yükleme” dersini yayınlayarak devam edeceğiz.

mIRC kodları, mIRC’ye nasıl eklenir?
İlk olarak bilinmesi gereken şey şudur: Kodlar, aksi söylenmedikçe mIRC’nin Remote bölümüne (kısa yolu ALT+R) eklenmektedir. Ayrıca; Alias ve Popups menüleri de bulunmaktadır ve kod açıklamasında belirtildiği yere eklenmelidir.

Kodların mIRC tarafından algılanması, yani eklenmesi iki türlü gerçekleştirilmektedir:

İlk yol: Eğer kod, bir ek olarak verilmemişse; yani bir forum veya blog sayfasından aldıysanız, kodu ALT+R kombinasyonlarıyla açtığınız Remote bölümüne eklemeniz gerekmektedir. Bu menüyü, ALT+R kombinasyonuyla açarak rast gele bir yere veya en sağlıklısı en alta (bu işten hiç anlamıyorsanız, farklı eventlarla karıştırabileceğinizi düşünerek) kopyalayınız.

İkinci yol: Eğer kod, yukarıda anlattığımın dışında (.txt, .mrc, .zip, .rar vb.) olarak verilmişse; bu dosyaları indirip, mIRC’imizin bulunduğu dizine bu dosyaları upload ederek (dizine girmenin kısa yolu //run $mircdir), daha sonra da “/load -rs dosya-adı.uzantısı” komutunu uygulamaktır.

Örnek olarak; mircindir.zip adlı eki indirdik ve Winrar gibi bir program aracılığıyla sıkıştırılmış bu dosyayı açıp, C:\Yüzük Türkçe mIRC dizinine yapıştırdık. Hemen içerisindeki beni oku dosyasını veya eki indirdiğimiz yerdeki açıklamayı okuyoruz ve bize diyelim ki kodların ongun.mrc dosyasında yer aldığını söylüyor. O hâlde, şu komutu kullanıyoruz: /load -rs mircindir/mirc.mrc

İşte bir kodu mIRC‘ye entegre etmek, yüklemek veya diğer bir tanımlamayla eklemek; bu kadar basittir.

İyi mIRC’yi geliştirmeler…

Yorum Gönder